Freitag, Dezember 21, 2007

Vlastenci


Našel jsem u you tube tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=Ua5Uu7oXr-c
Česká hymna (to je, zjistil jsem, vůbec velice vděčné a časté téma) a k ní obrázky devastované přírody, skládky, strojové slepice ve velkochovu a pod., v kontrastu s textem.
Daleko zajímavější než video samotné byly ovšem reakce českých vlastenců - dovolím si jich pár citovat:

dete do pici

buzeranti, shit největšího kalibru

Jsi Hovado!

A ty curak!

vy zkurvenci

zasranci zamrdany.

....curaci....!!!

Vypadá to, že není zdevastovaná jen (česká) příroda. I když vlastně je člověk její součástí, pravda? A možná si autoři "diskusních příspěvků" jen přihnuli českého piva, konkrétně, soudím, to mohl být Skalák z rohozeckého pivovaru. Spiegel on line měl tuhle mezi Zwiebelfischen etiketu z láhve tohoto moku (na obrázku vlevo). Potřeba alkoholu se běžně udává v litrech, tuším, rohozečtí ji ale udávají v procentech - 5,3% Alkoholbedarf, to už pak jeden opravdu napíše leccos, dosáhne-li potřebné hladiny alkoholu v krvi. Nebo je to zase jen překladatelský problém a měl to být obsah alkoholu - Alkoholgehalt?

Hezké české vánoce!

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.