Donnerstag, April 03, 2008

Zakázáno je vše..,

...co není povoleno, platilo dříve. Dnes prý, co není zakázáno, je povoleno. Pravda, taky jde ještě o to, na co máme a co jsme ochotni pro to udělat, potažmo přehlédnout.
Co rozhodně nemohu přehlédnout, je tahle tabule v Podůlší. Jednak jako cyklista toho zkrátka u té silnice vidím více, druhak není zrovna malá a treťjak jsem se pořád ještě docela nevyrovnal s informací na ní. Pokud je v tomto případě nepovolená skládka zakázána, znamená to, že může být také někde nezakázaná nepovolená skládka? Asi ano, jinak by přece nebylo třeba ji zakazovat. Tedy je zcela zřejmě možná povolená nepovolená skládka (co není zakázáno, je povoleno), z čehož by vlastně mělo vyplynout, že nepovolená povolená skládka není něčím z jiného světa.
No jistě, vlastně je to naprosto jasné. Povoleno je všechno, co je zakázáno. Sen anarchisty! Škoda jen, že je na druhé straně nepovoleno všechno, co není zakázáno. Naštěstí však ne vždy, někdy je to nepovolené zakázáno. A když se opravdu daří, tak je i to povolené povolené. Nebo alespoň nezakázané.

Keine Kommentare: