Freitag, Oktober 24, 2008

Prochor, prezident, prachy + prokrastinace...

... a samozřejmě Romeo. Co mají tito a tyto společného? Je to prosté: společně se sejdou teď a tady. Tedy:
Prochor, novinář, "spáchal" kritický článek. Takže... Ne, nebyl zastřelen před domem, jen "odstřelen" z kulturní komise města. Dosti nekulturně.
Prezident Václav Klaus před volbami veřejně podporuje kandidáty ODS. Nadstranicky? Sotva. Takže? Takže nic. Průměrný ekonom, vyznamenaný bývalým agentem KGB a Puškinovou medailí, smí dále pracovat na svém autoportrétu. Také toto vypovídá mnohé o současné české (politické) kultuře.
Ostatně jsem od pana profesora v poslední době neslyšel nic o neviditelné ruce trhu. Ovšem ona se jakási ta mezinárodní či světová finanční krize stejně jen zveličuje (ach, ta masová média!) a přinejmenším občanů Česka se, tvrdí český ministr, rozhodně nedotkne. (Pravda, já už během krize přišel o řádný prachy - nejenže nevyšla má čísla, já si dokonce, jako obvykle, ani nevsadil; také ovšem nejsem českým občanem). Ta pracovní místa, kterých má podle názoru Světové banky v jejím důsledku zaniknout několik více milionů, budou tedy muset zanikat někde jinde, než v patrně největší evropské autodílně. Své rozhodnutí v této věci ale ať klidně odloží na pozdější dobu, řečeno odborným termínem: nechť prokrastinují. Kdyby takto své nepříjemné rozhodnutí v oné prekérní záležitosti Romeo tehdy u Juliina hrobu odložil o týden, mohli spolu ti dva strávit několik krásných let. S prokrastinací tedy není nutné se vždy jen potýkat, byť tak prý dnešní společnost činí - podle jakéhosi blíže nedefinovaného výzkumu; autor prolinkovaného příspěvku by ostatně měl vědět: prokrastinace rozhodně není slovo původu anglického, to se jen latina, jazyk mrtvý stejně, jako české klasické gymnázium (no, asi ne docela stejně: kdo dříve zemře, je mrtvý déle, pravda?), už očividně nemůže přihlásit o svá autorská práva.
Na závěr už jen krátká zpřesňující poznámka: na snímku v levém horním rohu není Prochor sejmut při psaní kritického příspěvku, jen si dělá poznámky během na vznik Československa vzpomínající akce v místnosti vedle galerie, reprezentované oním "G" v RMaG. Z ní je také tato fotografie:

Keine Kommentare: