Montag, November 13, 2006

Počasí

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Počasí tedy, hm, řekněme: odpovídá datu. Takže jsem více doma a mám čas se dokonce podívat na jednání senátu (nebo Senátu?). Petiční výbor se zabýval stavbou silnice R43, respektive peticí, požadující její vedení mimo Brno a nikoli městem. Velice mi to připomínalo situaci českorájskou, tedy R35. Plánovači a úředníci řeší absenci argumentů odchodem z jednání, no, vždyť to známe. Senátoři neutíkali. A dohodli se, že jim do petice, upozorňující mimo jiné na porušování zákonů, venkoncem nic není. Budiž. Ale museli proto hovořit o lidech, uznávajících (na rozdíl ode mne , myslím si totiž, že auta jsou trochu jako voda, rozlijí se všude, kde jim to umožníme) nutnost stavby nové silnice, jako o ekoteroristech?

Dobrá zpráva: jičínská synagoga je nově omítnutá a od pátku bez lešení. V sobotu tam ještě jeden mladík dokončoval úpravy okolí, odvážel zbytky střešních tašek a podobně - a pořád ještě si nové plochy nevšimli žádní sprayeři. Snad to tak zůstane.

A na náměstí se objevily hned dvě indiánské kapely.


















No a jako bonus (zase jedno inflační slovo; tak si je nahraďte třeba přídavkem nebo mimořádnou odměnou za to, že sem občas zabloudíte, díky) opět jednou alej: na stromech poslední listy, na zemi první sníh. Nevydržel dlouho.
















-------------------------------------------------------------------------------------------------

Keine Kommentare: