Freitag, Mai 31, 2013

Senátor Zeman...

...vypustil do světa nenávistnou tirádu, na niž tady nechci odkazovat, neb nemám v úmyslu ji dále šířit. Shrnuto: Pan senátor a podnikatel Zeman tvrdí, že "obecně by měla platit zásada, že dávky musí být tak nízké, aby je to nutilo pracovat." Koho myslí tím "je"? Inu, samozřejmě speciálně Romy. Kupodivu ne nezaměstnané vůbec, tedy také nezaměstnané (= nepracující, pravda?) Čechy. Píše o "dobrých, pracovitých ženských", čekajících na svou příležitost. Má snad také pro ně platit výše uvedený výrok? To pan Zeman neuvádí. Je si však jist, že když nepracuje Rom, je to z lenosti, když nepracuje Čech, je to pro nedostatek příležitostí - soudí zřejmě, že ve státě, kde je rasista senátorem, mají Romové stejné šance jako všichni ostatní. 
Z jeho textu křičí touha po odstupňování potažmo úplném zrušení sociálních dávek v závislosti na "rase"? Možná podobný zákon iniciuje, bude pak moci pro změnu nadávat na byrokracii, která s uplatňováním podobného nesmyslu bude nezbytně spojená. 
Když si ostatně pan podnikatel ve svém interview stěžuje, že jsou jeho zaměstnanci špatně placení - tak to už mi přijde nanejvýš cynické a hloupé. Ale Pavlu Podobskému, který na facebooku na Zemanův rozhovor odkázal, se to zřejmě líbí, stejně jako Janu Nožičkovi a několika dalším (nebo, jak je na fb až příliš často vidět, docela mnoha) českým rasistům.

Keine Kommentare: